Trädet


I det största och vackraste trädet i Kungsparken i Malmö har en grupp människor samlats. De kom från olika håll iklädda blommiga klänningar och oklanderliga frisyrer högtidligt tutande i lurar för anonsera ritualens början. De kom från en värld de inte längre ville tillhöra. Känslan av att inte kunna vara en del av de destruktiva krafter som styr varje handling, såväl onda som förment goda. Under en vild process av cirkus, dans, eldkonster, poesi och ödesdigra texter närmar vi oss trädet för att slutligen lämna det mänskliga helt och bli en del av det träd som samlat oss.

One Way

Äventyret började på företaget One Way´s raketbas på Bokgatan 18. De utvalda resenärerna fick vandra mellan stationer i vårt komplex där de förbereddes inför resan och fick varsin uppgift i ett förseglat kuvert. När de nått sin destination: Planeten Mars, skulle de ta sig an uppgiften att kolonisera planeten. Det var ett uppdrag i mänsklighetens tjänst där de riskerade sina liv för att bygga upp något nytt, där människan kunde fortsätta existera långt efter att jorden gjort sitt.

Föreställningen One way var en i allra högsta grad deltagande upplevelse, där publiken var subjekt och utgjorde en del av upplevelsen. När de slutligen stod där på Mars och med hjälp av en massa olikformade lådor byggt klart den nya rymdbasen fick de sina formulär upplästa där de skrivit vad det bästa med jorden är. Vår förhoppning är att de gick därifrån med en känsla av att ha klarat en enorm uppgift men också med ett nytt perspektiv på vad vi har och vad vi kan förlora.

Efterträdare


I en värld i en obestämd framtid helt klädd i plast, skymtar deformerade varelser i skogen av plastremsor. De föds ur havet och är en del av en ny evolution. Träd är inte längre en nödvändighet. Vi har gjort ruinerna till våra nya palats och ingen minns längre hur det var, eller att det kan vara på ett annat sätt.
Days of War - Nights of love


I denna postapokalyptiska föreställning fick publiken uppleva jordens undergång och inkluderades i verket i rollen som “överlevare”. Ledda i grupp genom mörka gångar med pannlampor som enda ljuskälla visades spillrorna av den civilisation som en gång var.

Inspirerade av workshopen vi hade med “Teatro de los sentidos” ville vi skapa en omslutande föreställning där alla sinnen bidrog till helhetsupplevelsen. Vi hoppades att på det sättet skapa en starkare känsla av verket..


 Last wish cabaré


Ett gnetande kufigt danskt par undersöker om den här lokalen kan vara något att flytta in i. Snart går det upp för dem att allt inte står rätt till och att den måste vara hemsökt av tidigare gäster. Spöken från det förflutna materialiseras och berättar i handling om den glanstid som var. De var alla varietéartister och det här var deras scen där folk från när och fjärran gav stående ovationer för att hylla de förtrollande konsterna som bjöds. Denna sista föreställning är deras sista önskan innan de tar farväl av sina nya danska vänner och äntligen får vila.

Karneval


Karneval var en föreställning med inspiration av medeltida karnevaler där upp och nedvända världen råder. De maskerade deltagarna kan driva med allt och alla och inget är som vanligt. Besökarna var migranter i den Grå Kungens rike där flit belönas. En dag anländer Karnevalen och kröner karnevalens drottning. Allt ställs på ända och en sanslös fest tar vid där stadens medborgare känner sig fria och släpper loss i cirkuseufori. Publiken fick klä ut sig och ta på sig masker, detta för att sudda ut gränsen mellan medverkande artister och publik, och de släpptes fria att på egen hand utforska karnevalsmarknaden med sitt galna utbud. Festen går slutligen överstyr och Karnevalsdrottningen driver folket till vansinne och kollaps. En maktkamp mellan Kungen och Drottningen tar vid. Lag och ordning mot extas och galenskap. Stadens befolkning svarar med att bränna slottet med representanterna av två skilda världar för att yrvaket välja sin egen väg. Karnevalen ger sig av mot nya mål och lämnar staden åt sitt öde.


FÖRESTÄLLNINGAR

Sömnlösa sparvar

Vår allra första karavanföreställning handlade om just oss och hur det var att som hyfsat oetablerade artister våga göra denna stora satsning. Cirkus och musikkollektivet sov i en 7-våningssäng, våndades över röster och förväntningar utifrån, balanserade bråte hysteriskt för att hinna få allt på plats och såklart provade vi luftakrobatik i den fantastiska traversen som kan fara över hela rummet på 8 meters höjd.