Fredag

19.00 The Vessel - Karavan

Lördag:

12.00 Trupp Trunk med Sopor - Barnens scen

12.45 Provapå Cirkus - Gräsmattan vid rosen

14.00 Felix&Philo med Red pants - Parktorget

14.45 Provapå cirkus - Gräsmattan vid rosen

15.00 Trädvandring - Ingången vid Barnens scen

16.00 Darya Efrat med Tired out - Parktorget

16.45 Horisont med Burning Trees - Parktorget

19.00 Arenaslöjd med Kontraslöjd - Karavan


Söndag

12.00 KAHA scenkonst med Konflykt - Barnens scen

12.45 Provapå Cirkus - Gräsmattan vis rosen

14.00 Darya Efrat med Tired out - Parktorget

14.45 Provapå cirkus - Gräsmattan vid rosen

15.00 Trädvandring - Ingången vid Barnens scen

16.00 Felix&Philo med Red pants - Parktorget

19.00 Spinning Compass Performance med

The story of her life - Posthusplatsen

Hela programmet


Fredag


19.00 Plats Karavan

(biljetter krävs och köps HÄR)


The Vessel


Tre akrobater åker på expedition med publiken för att utforska nya dimensioner och universum. Tyngdkraften lyfts, nya varelser uppstår och tiden sträcks både ut och komprimeras.


Föreställningen utforskar identitetsbyggande, hur vi påverkas av andra individer och vad som krävs för att hitta perfekt balans i en trio.


“Every vessel, every container, will only pour out

what is contained in it..." (Shaykh Abdullah Adhami)


Vi använder analogin om behållare/innehåll som utgångspunkt i vårt fysiska arbete. Vi vill få publiken att reflektera över sig själv och sin omgivning som en behållare, funderar på vad de

just har sett och fyllts med och vad de fyller sina liv med varje dag.


Det är en varm cirkusföreställning för alla åldrar som fångar in vikten av tillhörighet, gemensam rörelse och varsam omtanke.Lördag


12.00 Plats: Barnens Scen i Folkets park

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


Trupp Trunk med föreställningen Sopor


En lustfylld och inspirerande clown och cirkusföreställning om en av vår tids stora ödesfrågor -sopor! I havet har en ö av sopor växt fram. Sopön är nu tre gånger så stor som landet Frankrike. I Frankrike bor det mest fransmän. I havet bor det mest havsdjur men vem kan bo på en sop-ö?


Träffa de tre clownerna som lever på ön. De städar och sorterar, leker och jonglerar, testar och balanserar. Med sopor kan en ju göra så mycket. Varför skulle någon vilja slänga dem? Och vem är det som fortsätter skräpa ner när clownerna städat upp? Kan naturen få liv igen i en förorenad sopvärld?


12.45-13.45 Plats: Folketspark gräsmattan vid rosen

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


Barnområde provapå cirkus


Kom med hela familjen och prova på det magiska med cirkus, jonglera, lek, klä ut dig eller lär dig grunderna i akrobatik. Med lekfulla och skickliga cirkuspedagoger stöttar vi upp och låter er bli cirkusartisterna för en stund. 14.00 Plats: Folketspark Parktorget

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


Felix&Philo med Red Pants


Scenen skapas och omskapas och varje föremål blir en ny möjlighet till cirkus och med varje stund kommer en ny överraskning.


Tillsammans tar de sig närmare och närmare den stora finalen, deras passionerade nummer på teeterboard, där de flyger och vänder genom luften!


14.45-15.45 Plats: Folketspark gräsmattan vid rosen

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


Barnområde provapå cirkus


Kom med hela familjen och prova på det magiska med cirkus, jonglera, lek, klä ut dig eller lär dig grunderna i akrobatik. Med lekfulla och skickliga cirkuspedagoger stöttar vi upp och låter er bli cirkusartisterna för en stund.


15.00-15.50 Plats: Ingången vid Barnens scen

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


Cirkus för framtiden med Trädvandring


Lär er om alla fantastiska träd, njut av naturen och ta del av roliga cirkusutmaningar. Karavans trädvandring är ett roligt och lättillgängligt äventyr för hela familjen!


Trädvandringen är en del av Karavans projekt Cirkus för framtiden - ett projekt för barn och unga med fokus på klimat och miljö genom kulturupplevelser, äventyr och cirkus. Genom att ge barn upplevelser i skog och natur ger vi barnen en förståelse för hur allting hänger ihop. Hur vi är en del av naturen och den en del av oss.


Projektet drivs av Karavan i Malmö med stöd av Allmänna Arvsfonden.16.00 Plats: Folketspark Parktorget

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


Darya Efrat med Tired out


TIRED OUT är en deltagande föreställning om isolering, anknytning och barriärer. både de inom oss själva och de mellan oss och andra.

Reflektionerna kulminerar i en gemensam slutsång och ett spel av "kull" mellan artist och publik.


TIRED OUT uppstod som en reaktion på extremhögerns framväxt och hatbrotten som kommer med det. Med pandemins sociala isolering som en ständigt närvarande faktor växte föreställningen fram.


Idag ses främlingen/den andre som ett hot, men genom en process av gemensamhetsskapande, erbjuder denna föreställning en möjlighet att bryta cykeln av utanförskap.


TIRED OUT har också ett lager som berör klimat och hållbarhet. Begagnade däck hämtas från lokala verkstäder veckan innan föreställningen, på så sätt främjas både återvinning och interaktion med det lokala samhället.16.50 Plats Folkets park Parktorget

(kostnadsfritt, inga biljetter krävs)


Horisont med Burning trees


Cirkusperformancegruppen Horisont bjuder på ett eld-dansperformance som de kallar "Burning trees". Horisont består av tre unga tjejer som är i början av sin artistkarriär och de tar sig an alla uppdrag med en brinnande entusiasm. 


"Burning trees" är ett poetiskt och visuellt vackert performance. Det är en hyllning till träden och till naturen. En hyllning och ett hopp om att skogen ska växa sig stark och fri igen. Performancet är ca 5 minuter långt koreograferat till musik med dans och eldkonster.19.00 Plats Karavan

(biljetter krävs och köps HÄR)


Arenaslöjd med Kontraslöjd


Föreställningen Kontraslöjd är ett levande allkonstverk där cirkus, slöjd och musik väcker förundran och nyfikenhet över möjligheterna med trä och träd. Vi plockar fram slöjdens ljud i kombination med musiken och kroppens kreativa arbete tillsammans med trädens och träets egenskaper. I Kontraslöjd förmedlas känslan av skogen och materialet trä på ett sagolikt och poetiskt vis.


Medverkande är cirkusartisten Jenny Soddu, slöjdaren Hedvig Flärdh och musikerna Veronica Lindåker och Erik Bengtsson. Med ljudbild av Alexander Eldefors och regisstöd av Camilla Rud.


Produktionen har tagits fram med stöd av Nämnden för Hemslöjdsfrågor, Förvaltningen för kulturutveckling Västra götalandsregionen, SITESweden och Region Stockholm.Söndag


12.00 Plats: Barnens scen i Folkets park

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


 KAHA scenkonst med Konflykt


Åskan mullrar i fjärran. Av en slump möts två clowner. De har stannat till för natten men istället för sömn uppslukas de av en konflikt lika grym som det värsta av oväder.

Med stort allvar och mycket humor utforskar föreställningen krigets grogrund och vad som händer när en bygger sin egen känsla av trygghet på
bekostnad av andra.


Föreställningen rekommenderas från 7 år. Den är interkulturell och kan förstås oavsett språk (innehåller enbart några få ord på arabiska och svenska/engelska)


12.45 - 13.45 Plats: Folkets park gräsmattan vid rosen

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


Barnområde prova på cirkus


Kom med hela familjen och prova på det magiska med cirkus, jonglera, lek, klä ut dig eller lär dig grunderna i akrobatik. Med lekfulla och skickliga cirkuspedagoger stöttar vi upp och låter er bli cirkusartisterna för en stund.14.00 Plats: Folkets park parktorget

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


 Darya Efrat med Tired out


Se info om föreställningen ovan.

14.45 - 15.45  Plats: Folkets park gräsmattan vid rosen

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


Barnområde prova på cirkus


15.00-15.50 Folkets park

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


Cirkus för framtiden med Trädvandring


Mer info ovan.

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

16.00 Plats: Folkets park parktorget

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


 Felix&Philo med Red Pants


Se info om föreställningen ovan.
19.00  Plats: Posthusplatsen

(kostnadsfritt inga biljetter krävs)


Spinning compass performance med The story of her life


Vi har äran att få presentera en urpremiär: Spinning Compass Performance med föreställningen The Story of her life. 


2023 års produktion ombord på Cirkusskeppet Johanne, blir en visuell och musikalisk cirkusföreställning som äger rum på skeppet med publiken skådande från kajen. 


En hyllning till träskutan Johanne som i år fyller 80 år där vi firar henne med cirkus och performance.


Cirkusartister: 

Moa Karlsson, Karolina Wojtowicz, Johannes

Starke, Andrea Hilario

Musiker: Tobias Karlehag

Regi: Ed Damron & Vidisha Mallik

Koreografi: Artisterna