KOMPANIER OCH SOLOARTISTER


som huserar/skapats/tränar på Karavan

Karavan


Karavan som kompani har producerat flera föreställningar, som ofta spelats på Karavans egna scen, men även på andra platser. Processen är ofta gruppstyrd/samskapande med stor individuell konstnärlig frihet, och experimenterar gärna med teaterformer som exempelvis publikdelaktighet och sinnlighet.


Se våra föreställningar här!

LUR


LUR skapar sin live-loopade elektroniska musik genom att spela in instrument och prylar, som sedan moduleras med DJ-effekter och röstförvrängare. En visuell musikperformance utan dess like som har framförts i olika former sedan 2006, från Karavan till New York till Havanna till Berlin till Shanghai.


www.lurlurlur.com

Cirkus Saga


Med humor, slapstick och mycket action skapar Cirkus Saga unika föreställningar där de med absurda inslag och surealistika karaktärer försöker förvåna publiken och väcka intressanta tankar och funderingar. Livsfarliga akrobatiska trix, jonglering och eldsprutande fakirer varvas med, poesi, stämningsfyllda balansakter och mycket komik.


www.cirkussaga.com

Spinning Compass Performance


Gruppen startades av cirkusartisterna Andrea Hilario & Johannes Starke, i samband med att de köpte segelskutan Johanne för att skapa nycirkusföreställningar ombord. 

I deras olika produktioner gästar en bred variation av scenkonstnärer, cirkusartister & musiker.


www.cirkusskeppetjohanne.com

Kollektiv Knaster


Kollektiv Knaster is a performance group with a wide artistic background who are working physically, visually, and musically. By contemporary circus, physical theatre, dance, live music and aerial acrobatics they create shows that are poetic, humorous and thoughtful. Our work are collective creations which inspires and allows us to constantly learn and develop in different fields of performing arts.


www.kollektivknaster.com

Hugo Bergman


Cyr Artist


Youtube "Between me and a hard place"


CIRCUSNEXT Shortlisted

2020-2021


www.hugoring.com

Jan Unestam


Frilansande skådespelare, clown, cirkusartist, clown-/teater-/rörelselärare och projektledare. Konstnärlig ledare för Kompani Kanalje, Kompani Paradiso (tillsammans med Magnus Jarlöv) och magiker med fokus på Magie Nouvelle i Malmö Magic Maffia, vilka alla är baserade i Skåne.

1995 var Jan med och startade det numera mycket välkända kompaniet Cirkus Cirkör och har genom åren medverkat i 11 av dess föreställningar.


www.janunestam.com


KOMPANIER

SOM HAFT RESIDENS PÅ KARAVAN

M.P.A.C.


Mighty Performing Arts Collective

arbetar i kollektiva konstnärliga processer och med clown som huvudsaklig scenkonstform.

Under oktober 2019 hade de residens, inklusive ett work-in-progress, på Karavan. Residenset var ett samarbete mellan Karavan och Baltic Nordic Circus Network och skedde med stöd av Region Skåne.


www.mightypac.org

Kollaborativet


Kollaborativet har under flertalet längre perioder hyrt Karavans produktionsstudio för bl.a. sitt fleråriga projekt Jag är tid, jag är rum, som är ett sinnligt utforskande av nuet, i processer nära barn och unga med funktionsvariationer.


www.kollaborativet.se

Björn


En underfundig cirkusföreställning för hela familjen.
Vild akrobatik, magi och otroliga balansakter. På scenen kan allt hända, kläder byter färg på en sekund saker försvinner plötsligt och människor blir till djur.


www.bjornshow.com